„Читај гласно“ - обележавањe Националног дана књиге

Датум: 05. Mart 2024 12:19 Категорија: Новости

28. фебруара  наши ученици су учествовали у акцији „Читај гласно“ поводом обележавања Националног дана књиге и дана Народне библиотеке Србије.

28. фебруара одазвали смо се на седми позив школских библиотекара Србије и учествовали у акцији „Читај гласно“ поводом обележавања Националног дана књиге и дана Народне библиотеке Србије.

Ученици библиотечке секције, коју организује наставница српског језика Милка Брозбић, читали су мисли великих, знаменитих људи који су обележили једну епоху код нас и у свету. Дипломирани библиотекар Јелена Ђекић припремила је презентацију о историји, страдању и архитектури наменске зграде Народне библиотеке Србије на Врачару, која се простире на 24.000m² и која се убраја у споменике културе. Најзанимљивије мисли великих људи биће истакнуте на паноу испред библиотеке.

Истовремено одржана је и промоција прибављених публикација као поклон МПНТР којима смо обогатили библиотечки фонд наше школе. Дипломирани библиотекар Јелена Ђекић подсетила је ученике ниже наставе правилима лепог, гласног и изражајног читања, јер је јако битно да разумемо прочитано и да нас разуме онај ко слуша. Затим, смо „читали гласно“ публикацију издавачке куће Креативни центар 15 минута за причу „Чудовишта која су волела пицу“ препоручену баш за почетно читање. Као завршну активност урадили смо пар задатака да видимо да ли смо разумели прочитано. Активностима су се придружили и предшколци са својом васпитачицом Лелицом Бузгановић, који су направили пано „Наша азбука“ док су слушали другаре док читају. Акцији „читај гласно“ присуствовали су и директорка школе Сузана Станојевић, стручни сарадник Андреа Костић и учитељице Маријана Николић и Далиборка Милосављевић.